Tewerkstelling

TewerkstellingArt 60§7-tewerkstelling

 

De dienst arbeidsbegeleiding staat in voor het traject naar een tewerkstelling art.60§7. Dit houdt in dat leeflooncliënten worden tewerkgesteld totdat ze in regel zijn met de sociale zekerheid. Zij dienen ‘x’ aantal dagen te werken in een bepaalde referteperiode. Tijdens de tewerkstelling krijgen ze de mogelijkheid om beroepservaring op te doen en aan een goede arbeidsattitude te werken. De dienst staat in voor het personeelsbeheer (opvolgen ziektes, verzuimgesprekken, opmaak contracten, …), sollicitatie- en evaluatiegesprekken. We garanderen ook de opvolging naar opleiding/werk na de art.60§7-periode.

 

De verschillende tewerkstellingsplaatsen zijn ofwel interne diensten ofwel worden de cliënten ter beschikking gesteld aan een ‘gebruiker’. Deze zijn Wonen en Werken, de Lochting, Kringwinkel, keuken Ten Bos en De Plataan, schoonmaak Ten Bos en De Plataan, Izegemse Musea, De leest, groendienst Stad Izegem, den Tatsevoet, den Omgang, Sint-Jozefskliniek en Mariasteen. Er wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met de voorkeur en de mogelijkheden van de cliënt en en de uiteindelijke job die men voor ogen heeft .

 

De dienst arbeidsbegeleiding werkt nauw samen met heel wat diensten. Zo worden mensen, indien nodig, doorverwezen naar de meest geschikte dienst: VDAB, GTB, Opleidingscentra, Leerwinkel, Huis van het Nederlands, Inburgering, …

 

Contact

Arbeidsbegeleiding
Kokelarestraat 2
8879 Izegem

051/33.66.40 051/33.65.91 Contacteer ons